Кошничка
Затвори
Вкупно производи:
0
Меѓу збир:
0.00 ДЕН.
Продолжи кон наплата
Мои омилени
Затвори
Моќта може да биде и корисна и уништувачка за врските
КАТЕГОРИЈА
Моќта може да биде и корисна и уништувачка за врските

Моќта најчесто е дефинирана како можност за контрола врз ресурсите, што им овозможува на луѓето да може да ги манипулраат другите.  Најчесто моќта во било каков облик е изразување на повисока сексуална енергија. 

Луѓето со поголема моќ се понастроени кон цели кои се поврзани со секс и врските. На некои начини имањето на моќ резултира со побогат сексуален живот, а доколку е обратна ситуација тогаш желбата за секс се намалува. 

 

За подобро здравје, научете како да дишите
КАТЕГОРИЈА
За подобро здравје, научете како да дишите

Штом излезете од стомакот на вашата мајка, вие знаете како да дишете. Но сите луѓе не знаат правилно да дишат. Ако сте биле потчуканипо задникот од страна на докторот вие започнувате да дишете плитко. Плачењето и врискањето штом излезете од стомакот му даваат знаци на вашиот мозок дека стресот и ансксиозноста одат со панично и брзо дишење. Сепак со текот на времето ни се пружаат најразлични начини како да го подобриме нашето дишење. 

Главната причина зошто анксиозните родители имаат анксиозни деца
КАТЕГОРИЈА
Главната причина зошто анксиозните родители имаат анксиозни деца

Одбивност од домашни задачи. Несоница. Стомачни болки. Панични напади. 

Почетокот на школкста година со себе ја носи анксиозноста од обврските кои следат. 

Дали грижата на совест ве држи во заложништво?
КАТЕГОРИЈА
Дали грижата на совест ве држи во заложништво?
Новите истражувања најдоа начин како да не чувствувате вина за вина!
Како да пораснете од жртва до моќна личност?
КАТЕГОРИЈА
Како да пораснете од жртва до моќна личност?

Терминот жртва често пати може да биде сфатен на погрешен начин. Определено лице е жртва доколку е подложено на определени физички напади и повреди. Овој термин се користи и за личности кои доживуваат емоционална злоупотреба, биле излажани, изиграни и сл. 

Најдобрите подароци за вашиот претпоставен
КАТЕГОРИЈА
Најдобрите подароци за вашиот претпоставен
Секогаш се поставува прашањето, што да купите за подарок за вашиот претпоставен?! Без разлика дали го сакате или не, треба да пронајдете подарок кој јасно ја покажува разликата помеѓу професионалниот и приватниот живот. Поради тие причини, ви препорачуваме неколку видови подароци кои би биле идеални за сите работодавци.
Да, треба да се стремите кон 10.000 чекори на ден
КАТЕГОРИЈА
Да, треба да се стремите кон 10.000 чекори на ден
Како припадници на 21 век, многу лесно можеме да се стекнеме со информации кои се поврзани со одржувањето на нашето здравје.  Меѓутоа сите ние го живееме парадоксалниот свет во кој располагаме со многу малку податоци за тоа како да го одржуваме нашето здравје.
Како да се справите со предизвиците: од комфор зона до зона на храброст
КАТЕГОРИЈА
Како да се справите со предизвиците: од комфор зона до зона на храброст

Постојат многу причини поради кои определени луѓе не го остваруваат нивниот целосен потенцијал. Наместо да се возбудени од новите предизвици, тие завршуваат фрустрирани и незадоволни, не само од нивм, туку и од нивните животи. Овој тип на луѓе прво нешто што треба да направат е да се ослободат од бариерите кои го затвараат нивниот потенцијал. 

Како да работите беспрекорно, дури и кога не се чувствувате мотивирано
КАТЕГОРИЈА
Како да работите беспрекорно, дури и кога не се чувствувате мотивирано
Новинарот Ричард Лов убедливо тврди дека:
"Ние живееме во време каде процесот на животот е помалку важен од продуктите кои произлегуваат од него. Луѓето постојано треба да се потсетуваат за важноста на тој процес".
Како да познаете дека сте воркохолик и да се ослободите од зависноста
КАТЕГОРИЈА
Како да познаете дека сте воркохолик и да се ослободите од зависноста

Сите воркохолици работат многу, но тоа не значи дека сите тие го покажуваат тоа на ист начин. Без разлика во која група и да припаѓате, едно нешто е заедничко за сите овие профили – работата доминира во вашиот живот и секогаш зазема прво место. Можеме да издвоиме неколку видови на воркохолици:

Психолозите откриваат кое е најпродуктивното време во денот
КАТЕГОРИЈА
Психолозите откриваат кое е најпродуктивното време во денот
Дали сте се чувствувале исплашено од моментите на недостиг на инспирација? Ако тоа е така, тогаш со сигурност знаете дека определени делови од денот се клучни за вашата креативност. Животниот циклус е особено важен, но треба да имате предвид дека и животните навики навистина имаат голем удел. 
Како да препознаете и да се справите со нарцис на работното место
КАТЕГОРИЈА
Како да препознаете и да се справите со нарцис на работното место

Кога во вашата работна близина имате нарцис, првиот круцијален совет којшто треба да го примите, е да не навлегувате во подлабоки комуникации со нив. 
Секогаш треба да имате на ум дека, секој нарцисоиден човек тешко може да се промени, а во многу ситуации практично и невозможно.

 

Доктор Нил Лавендер вели дека тие секогаш се наосочени кон тоа да го истакнат најдоброто од нив, со цел да се покажат супериорни во околината, и да ги отфрлат сите докази дека имаат мани. 

Согласно неговите истражување, Доктор Лавендер утврдил 7 знаци на нарцисоидност кој што може да ги препознаете кај вашите работници како и не советува како да се справиме со истите. 
Во еден момент ве сакаат а во друг ве мразат
Нарцисоидните работници, го гледаат светот црно и бело. Па затоа, во моменти кога се добри према вас уживајте во тоа, но имајте на ум дека таквото однесување е последица на определена корист која што сакаат да ја остварат. 

Како да останеме продуктивни во текот на целиот работен ден?
КАТЕГОРИЈА
Како да останеме продуктивни во текот на целиот работен ден?
Пред да прочитате уште еден артикл за тоа како да бидете попродуктивни за време на работа, запомнете го следново правило: Бидете љубезни према себе и према вашите грешки.
Не можете да очекувате дека ќе бидете попродуктивни преку ноќ. Премногу време сте проминале и сте изградиле определен сет на позитивни и негативни навики, па не можете да очекувате дека тоа ќе се смени одеднаш.
Затоа бидете внимателни и љубезни према себе и тешкиот пат на промени кој треба да го пројдете преку примена на повеќе правила:
Дали страдате од синдром на максимална исцрпеност? Како да ги забележите знаците и како да се опоравите
КАТЕГОРИЈА
Дали страдате од синдром на максимална исцрпеност? Како да ги забележите знаците и како да се опоравите

Синдромот на максимална исцрпеност по дефиниција претставува состојба кај вработените и другите професионални лица кои се соочуваат со знаците на аксиозност и депресија поради нивната улога во професионалниот живот.

Како да преживеете тежок ден на работното место?
КАТЕГОРИЈА
Како да преживеете тежок ден на работното место?

Осумте часа кои треба да ги поминете на работното место знаат да бидат доста напорни. Но, во случај кога вашиот работодавец ќе побара да останете вон работно време за да средите определени работни обврски, тогаш ситуацијата станува потешка. 

Не грижете се, постојат најразлични начини кои ќе ви помогнат да го пребродите долгиот работен ден. Тоа што ви е потребно е дефинитивно добар план за однапред го одбегнете стресот од непланирани обврски. 

Како да го составите совршеното CV?
КАТЕГОРИЈА
Како да го составите совршеното CV?

Постојат определени правила кои секогаш треба да се запазуваат кога сакате да го составите вашето CV.

Станува збор за следните правила:

5 револуционерни изуми смислени од жени
КАТЕГОРИЈА
5 револуционерни изуми смислени од жени
Допринесот на жената низ историјата е многу важен, а нивните идеи и достигнувања треба да се истакнат и промовираат. Еве само неколку примери со кои жените зрачеле со своите идеи и ги олесниле животите на другите.
Носете ја оваа боја откако ќе направите грешка на работа
КАТЕГОРИЈА
Носете ја оваа боја откако ќе направите грешка на работа
Имајќи во предвид дека во последните години, судските случаи на познатите звезди се значително зголемени, верувале или не, но постојат модни стилисти кои ги советуваат познатите звезди како да се облекуваат за нивните судења. 
6 начини како добрите луѓе може да станат мастери при конфликтни ситуации
КАТЕГОРИЈА
6 начини како добрите луѓе може да станат мастери при конфликтни ситуации
Кога сте добра особа, определен конфлик може да ви претставува предизвик. 
Истражувањата покажуваат дека многу важен елемент во напредокот во вашата кариера е токму начинот на кој се справувате со конфликтите. Тие ни покажаа дека луѓето кои се поагресивни при конфлик оставаат недоверба и негативен впечаток кај претпоставените и останататите колеги, додека луѓето кои се пасивни во конфликтите, покажуваат недостаток на амбиција за успех и напредок во кариерата.
5 проверени начини како успешно да преговарате на работа и да ги добиете условите кои ги посакувате
КАТЕГОРИЈА
5 проверени начини како успешно да преговарате на работа и да ги добиете условите кои ги посакувате
Студиите покажуваат дека вештината на преговарањето е карактеристична за понежната половина. Неодманешно истражување покажало дека само 7% од жените преговараат за својата почетна плата што е погрешно, бидејќи во такви ситуации се ставаат во некоја чудна позиција со надредените, која што ќе се одрази неповолно во иднина кога би сакале да побарате покачување.
Кога станува збор  преговарање во однос на висината на платата, животните тренери даваат совети кои обично треба да ги следиме во вакви ситуации.
Ако сте убава жена во бизнис светот, може да се соочите со неколку негативни ефекти
КАТЕГОРИЈА
Ако сте убава жена во бизнис светот, може да се соочите со неколку негативни ефекти
Атрактивната деловна жена отсекогаш преставувалa вистински стереоптип. Ваквиот принцип е обработен во голем број на серии и филмови кои се доста популарни, па голем број на аналитичари се заангажирале со истражување околу оваа тема. Согласно нивните истражувања, наведено е дека на убавите деловни жени помалку им се верува и имаат поголеми шанси да бидат отпуштени од работа.
Можеме да заклучиме дека иако убавината можеби е значајна компонента во приватниот живот, сепак таа знае лошо да се изрази на работното поле.
Неделен Советник
Бидете први што ќе дознаат за новите модели, ексклузивни понуди и најновите модни новитети.
Неделен Деловен Изглед
Close Quick View
Табела на Величини (cm)
Табела на Величини
36

38

40

42

44
Гради (cm)
88-90

92-94

96-98

101-103

107-109
Струк (cm)
71-73

75-77

79-81

84-86

90-92
Колкови (cm)
94-96

98-100

102-104

107-109

113-115
Succesfully done.
Close Cookie Consent
OВАА ВЕБ СТРАНА КОРИСТИ КОЛАЧИЊА
Оваа веб-странa користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies) со кликнување на "Прочитај повеќе". Со кликнување на "Ги прифаќам сите колачиња" Вие се согласувате за зачувување на колачињата на Вашиот уред.