Кошничка
Затвори
Вкупно производи:
0
Меѓу збир:
0.00 ден.
Продолжи кон наплата
Мои омилени
Затвори
Важни совети за жените кои се дел од бизнисот
КАТЕГОРИЈА
Важни совети за жените кои се дел од бизнисот
За среќа, работните места и работните услови толку многу се променија низ годините, па така се појави една моќна група во бизнисот, наречена женско претприемништво.
Зголемете ја креативноста и бидете повеќе продуктивни
КАТЕГОРИЈА
Зголемете ја креативноста и бидете повеќе продуктивни
Времето е пари! Креативноста и продуктивноста се најголемите непријатели на ефикасноста. Постојано луѓето се во трка со продуктивноста. Се обидуваат да ја искористат секоја секунда од денот и да го организираат својот живот да тече како добро подмачкана машина со помош на апликации, таргети, листи и потсетници. Меѓутоа, креативноста значи спонтаност, хаос, релаксираност и експериментирање, а сепак игра клучна улога за успех.
5 тајни на успешните жени кои можете да ги примените ВЕДНАШ
КАТЕГОРИЈА
5 тајни на успешните жени кои можете да ги примените ВЕДНАШ
Живејте го животот од соништата со помош на советите од успешните жени. Со вистинскиот пристап кон кариерата, успехот е неизбежен!
Стратегии за жените да успеат во нетрадиционалните кариери
КАТЕГОРИЈА
Стратегии за жените да успеат во нетрадиционалните кариери
Нетрадиционалната кариера се дефинира како кариера каде што повеќе од 75% од работната сила припаѓаат на спротивниот пол, односно, помалку од 25% од работната сила е од вашиот пол.
Напорната работа е поважна од талентот
КАТЕГОРИЈА
Напорната работа е поважна од талентот
Живееме во општество каде што многу често на успешните луѓе им се лепат етикетите на „талентирани“ и „надарени“ луѓе како резултат на нивниот успех. Тие се сметаат за натчовечки суштества со натприродни моќи и по тоа се издвојуваат од „нормалните“ луѓе. Медиумите и останатите луѓе не се заинтересирани за вашиот труд и напорна работа што сте ги вложиле, тие веднаш сметаат дека успешните луѓе едноставно се родиле со тој талент, а трудот и напорната работа воопшто не се земаат предвид.
Како да го организирате животот: 10 навики на организираните луѓе
КАТЕГОРИЈА
Како да го организирате животот: 10 навики на организираните луѓе
Да се биде успешен и организиран човек не е лесно, а уште потешко е ако си деловна жена. Организираноста е вистинска вештина која треба да ја поседува секој успшен човек. Но, не очајувајте! Доколку организираноста не е ваша јака страна, прочитајте ги 10 навики кои ќе ве трансформираат во кралица на организираноста.
Од вработен до лидер: 5 трикови кои ќе ви помогнат
КАТЕГОРИЈА
Од вработен до лидер: 5 трикови кои ќе ви помогнат
Дали некогаш сте се замислиле себеси како бизнис лидер или премногу ви е удобно во вашата комфорна зона, па не сакате ни да помислите да излезете од неа? Меѓутоа за да бидете лидер, потребни се храброст и одлучност, како и посветеност. За да станете лидер од обичен вработен, потребно е да имате проактивен пристап и да поседувате одредени лидерски способности. Затоа, прочитајте ги овие 5 трикови кои ќе ви се најдат на вашиот пат кон врвот.
Клучот за успехот е во вашите раце
КАТЕГОРИЈА
Клучот за успехот е во вашите раце
Дали сметате дека успехот е само резултат на среќни околности и случајност или ќе се согласите дека можностите не настануваат случајно, можностите ги создавате вие?
3 причини зошто членовите на тимот постојано се во конфликт
КАТЕГОРИЈА
3 причини зошто членовите на тимот постојано се во конфликт
Конфликтите се многу честа појава на работното место. Меѓутоа, тие не се лоши сè додека придонесуваат да се подобри ситуацијата. Всушност, тие се здрави и некогаш неопходни, но доколку само ја отежнуваат ситуацијата и сè се сведува на посочување на виновникот, тогаш е време за акција. Без разлика дали работите за мала или голема компанија, едно треба да имате на ум: како да ги контролирате емоциите кога ќе настанат конфликтите и како на здрав начин да ги решите истите.
Напишете извонреден говор за 15 минути
КАТЕГОРИЈА
Напишете извонреден говор за 15 минути
Процесот на пишување бара труд, искуство и одредени компоненти. Доколку вашето време е ограничено, следете ја добро докажаната формула за да го завршите говорот на време. Ако не сте експерти во пишување, а треба работата да ја завршите за кратко време, прочитајте ги овие топ совети.
Продуктивен лидер: како границите ја штитат продуктивноста
КАТЕГОРИЈА
Продуктивен лидер: како границите ја штитат продуктивноста
Поставувањето на граници ви помага да им кажете „ДА“ на вистинските можности, а воедно да ги избегнете потенцијалните и непотребните замки на работа. Овој став ќе ви помогне да бидете попродуктивни, да ја завршите вистинската работа и да ги добиете посакуваните резултати без разлика на кое ниво се наоѓате од хиерархиската скала.
3 начини за опуштање за деловните жени да го искористат слободното време
КАТЕГОРИЈА
3 начини за опуштање за деловните жени да го искористат слободното време
Да се биде успешна деловна жена не е лесно. Вашиот ден се состои од донесување на обични одлуки до важни одлуки кои треба да се донесат под притисок. Треба да посветите внимание на сè, од менаџирање на вработените, генерирање на приходот, дизајн на производот и сè останато што еден бизнис го прави успешен.
Природни начини за зголемување на енергијата
КАТЕГОРИЈА
Природни начини за зголемување на енергијата
Утро е и ви ѕвони алармот. Се будите и го подготвувате првото утринско кафе, одите на работа, но енергијата и мотивацијата ви се на ниско ниво, па посегнувате по уште една шолја кафе со надеж дека ќе ви даде повеќе енергија.
Дали работата му штети на вашето здравје
КАТЕГОРИЈА
Дали работата му штети на вашето здравје
Дали работата негативно влијае на вашето здравје? Еве неколку чести проблеми и совети кои можат да ви помогнат.
Говор на телото: 5 грешки кои жените лидери ги прават
КАТЕГОРИЈА
Говор на телото: 5 грешки кои жените лидери ги прават
Истражувањата покажуваат дека и од машките и од женските бизнис лидери се очекува исто да се однесуваат и да ги постигнат истите резултати, но, сепак тие се перципираат на различен начин, при што жените многу често се оценуваат врз основа на нивниот говор на телото. Па така, жените се осудуваат со сосема остри критики за постапки кои би поминале незабележано доколку се направени од страна на некој машки колега.
Внесете креативност во вашиот мал бизнис
КАТЕГОРИЈА
Внесете креативност во вашиот мал бизнис
Седите пред компјутер, бледо гледате во екранот и се обидувате да смислите некоја креативна идеја, но едноставно губите надеж дека некогаш повторно би биле креативни. Нема некој што не се нашол во оваа ситуација. Меѓутоа, најлошото нешто што можете да го направите во оваа ситуација е само да седите и да се обвинувате себеси. Наместо тоа, најдоброто нешто што можете да го направите во корист на вашата креативна страна е да станете од вашето столче, да се одморите малку и да му дадете нова перспектива на вашиот живот. Ако се прашувате како да го направите тоа, прочитајте на кој начин можете да си ја вратите креативноста.
Како да успеете во областа каде доминираат мажите
КАТЕГОРИЈА
Како да успеете во областа каде доминираат мажите
Во текот на последните неколку години жените сè повеќе ги преземаат индустриите во кои доминираат мажите, а прашањето кое им се поставува сè почесто и почесто е зошто ја избрале токму таа индустрија, а ова прашање немаше да биде поставено доколку се работеше за маж лидер.
Направете ја вашата канцеларија модерна и функционална
КАТЕГОРИЈА
Направете ја вашата канцеларија модерна и функционална
Канцеларијата е местото каде што поминувате голем дел од денот. Во трката за успешен бизнис, се запоставува естетиката во канцеларијата и се става во заден план. Меѓутоа, дали тоа се покажува како ефективно? Не, напротив. Многу истражувања покажуваат дека не само што тоа е погрешно, туку и ја намалува продуктивноста на вработените, а несреќните вработени предизвикуваат големи оперативни трошоци и мала продуктивност. Дизајнот и декорот во канцеларијата играат голема улога во резултатите на компанијата и дирекно се поврзани со вклученоста и ангажираноста на вработените. Затоа, дизајнирајте ја вашата канцеларија по највисоки стандарди, претворете ја во пријатно место за работење, каде што вработените се чувстуваат вредни и продуктивни.
Женски водич за инвестирање
КАТЕГОРИЈА
Женски водич за инвестирање
Кога станува збор за инвестирање, постојат неколку начини да ги инвестирате вашите пари: традиционални и нетрадиционални начини. Доколку решите да инвестирате за првпат, обично се препорачува тоа да се направи по традиционален пат. Традиционалните инвестиции во голема мерка се поделени на фиксна камата, удел/акции и недвижен имот. Погледнете ги овие инвестиции и пронајдете ја најдобрата за вас. Тоа што вас ви се допаѓа секогаш е најдобриот избор за вас и вашиот бизнис на долг рок.
Како да се соочите со конфликтите на работното место
КАТЕГОРИЈА
Како да се соочите со конфликтите на работното место
Што е полошо од конфликт на работното место? Нерешен конфликт. Потиснувањето на чувствата поврзани со неправдата на работното место, некомпетентноста или непочитувањето можат да доведат до стрес, здравствени проблеми и намалена продуктивност, а да не зборуваме за последиците врз работната атмосфера.
Разбудете ја вашата моќ во бизнисот
КАТЕГОРИЈА
Разбудете ја вашата моќ во бизнисот
Постојат огромен број препораки за создавање на успешни бизниси. Луѓето го споделуваат тоа што функционирало за нив, со акциони чекори и упатства кои се појавуваат како „правила“. Но, многу често тоа што функционира за другите не значи дека ќе функционира и за вас. Сепак, сè уште слепо го следите секој бизнис чекор, очајно надевајќи се дека ќе профункционира и за вас на истиот начин како и за личноста која ги споделува советите.
Неделен Советник
Бидете први што ќе дознаат за новите модели, ексклузивни понуди и најновите модни новитети.
Неделен Деловен Изглед
Close Quick View
Табела на Величини (cm)
Табела на Величини
36

38

40

42

44
Гради (cm)
88-90

92-94

96-98

101-103

107-109
Струк (cm)
71-73

75-77

79-81

84-86

90-92
Колкови (cm)
94-96

98-100

102-104

107-109

113-115
Succesfully done.
Close Cookie Consent
OВАА ВЕБ СТРАНА КОРИСТИ КОЛАЧИЊА
Оваа веб-странa користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies) со кликнување на "Прочитај повеќе". Со кликнување на "Ги прифаќам сите колачиња" Вие се согласувате за зачувување на колачињата на Вашиот уред.